lauantai 19. maaliskuuta 2011

Tyttäreni 1-vuotis kakku

UPS! Olin unohtanut ohjeesta liivatelehdet joten jouduin korjaamaan ja julkaisemaan tekstin uudestaan. Anteeksi virheeni.
Kakkupohjaohje on yhdestä minun leivontakirjastani mutta tupla-annoksena. Määrät kuulostaa ehkä vähän kummallisilta omasta mielestäni mutta onnistunut pohja siitä tulee.

Tumma kakkupohja:
8 munaa
2 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovaisesti munavaahdon sekaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa alatasolla  n. 40 minuuttia.

Vadelmamousse ja pätkismousse:
2 prk Flora vispiä
200 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1 pss (200 g) vadelmia
1 pss Pätkis mini bites-pussi (140g)

5 liivatelehteä
½ dl vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahdot keskenään.
Soseuta vadelmat sauvasekoittimella soseeksi ja halutessasi puserra siivilän läpi niin ei tule siemeniä. Lisää puolet vaahdosta vadelmien sekaan.
Sulata pätkikset esim. mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää loput vaahdosta suklaamössön sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Kuumenna vesi ja liota liivatelehdet siihen. Jaa neste molempiin täytteisiin.
Kostutus vaniljamaidolla ( maitoa 2 dl+ 1 tl vaniljasokeria )

Pursotukset:
6 dl Flora vispiä
½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
pastaväriä

Kuva maalattu marsipaanille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti