lauantai 9. huhtikuuta 2011

Charlotte Russe-kakku

Ohje on suoraan kopioitu Ruokalan sivuilta, mitäpä tuota hyvää ohjetta muuttamaan.



kääretorttu:
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl hilloa esim. vadelma- tai mansikkahilloa

täyte:
liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl sulatettuja vadelmia tai muita pakastemarjoja
400 g maitorahkaa
1 dl marjamehua


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne hyvin sekoittaen siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Levitä hillo torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Valmista Charlotte Russen täyte. Laita liivatelehdet likoamaan noin 10 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sulaneet marjat ja maitorahka keskenään. Kuumenna marjamehu ja sekoita liivatteet mehuun. Sekoita mehu rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Yhdistä kermavaahto rahkaan hyvin sekoittaen.

Vuoraa pyöreä ja korkeareunainen noin 3 l salaattikulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta siivuja ja vuoraa vuoka siivuilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti