HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!!
Ensin ajattelin olla laiska ja ostaa kaupasta pakastekakun mutta muutin mieleni ja tein kinuskikakun. Suunnittelin laittavani väliin omenasosetta ja omena-kanelirahka kermavaahtoon sekoitettuna mutta kaupasta en löytänyt kyseistä rahkaa, olisiko jokin syksyn tuote kenties. Korvasin omena-kanelirahkan vaniljarahkalla johon laitoin hiukan kanelia.
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia.
Täyte:
5 omenaa
3/4 dl sokeria
n. 1 dl vettä
1 ½ dl Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
1 tl kanelia
Keitä omenoita sokerivedessä kunnes omenat ovat pehmeitä ( 5-10 min.). Anna jäähtyä ja soseuta.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja kaneli.
Kostutus omenamehulla
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
Keitä kermaa ja sokeria kunnes seos näyttää sakealta. Keittoaika n.5 minuuttia. Testaa onko kinuski valmista tiputtamalla yksi tippa kinuskia lasiin jossa on kylmää vettä. Jos tippa pysyy kasassa niin on valmista mutta jos leviää niin keitä vielä hetki lisää.
Pursotukset Flora vispiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti