Ohje on otettu suoraan hiivaleipäjauhopussista.
Juureen:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja
Lämmitä vesi 45 asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia.
Taikinaan:
2 tl suolaa
30 g margariinia tai öljyä
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja
Valmista taikina lisäämällä taikinajuureen suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä. Leivo heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaiseksi ja pistele pinta haarukalla. Paista leipiä 200 asteessa alatasolla n. 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti