Monta tuntia aamulla mietin, että voiko vaniljakreemiä laittaa omenapiirakkaan, kun en ole koskaan törmännyt sellaiseen reseptiin. Tarpeeksi mietittyäni aloin tuumasta toimeen ja valmistin ensin muropohjan, vaniljakreemin ja siihen päälle omenaviipaleita. Hyväähän siitä tuli.
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kreemi:
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
2 1/4 dl vettä
omenoita
kanelia
sokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista kreemi vatkaamalla aineet sekaisin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähäksi aikaa.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä vaniljakreemi pohjan päälle. Kuori ja viipaloi omenat ja sekoita niihin kanelia ja sokeria. Asettele viipaleet kauniisti kreemin päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti