lauantai 3. syyskuuta 2011

Riisi-Omenapuuro

Tätä puuroa kuuluu syödä haaleana maidon kera tai kylmänä ihan vaan sellaisenaan. Itse olen aikaisemmin syönyt tätä vain äidin tekemänä mutta tällä kertaa päätin kokeilla tätä itse ja maistuihan se ihan samalle.



6 ½ dl vettä
½ dl puna-tai mustaherukkamehutiivistettä ( kirjan mukaan vain 7 dl vettä, ei mitään mehua)
1 dl puuroriisiä
2-3 hapanta omenaa tai 2 dl omenasosetta
½ dl sokeria

Kiehauta vesi ja mehu ja pane riisi siihen kiehumaan. Sekoita riisiä puuhaarukalla muutaman minuutin ajan. Vähennä lämpöä ja anna puuron hautua 15 minuuttia.
Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lisää omenat puuroon ja keitä vielä 25 minuuttia. Lisää sokeri. Jos käytät omenasosetta, lisää se lähes valmiiseen puuroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti