tiistai 3. tammikuuta 2012

Mansikka-raparperipiiras



Mansikka-raparperiseos:
250 g raparperia
n. 200g  mansikoita
1 dl vettä
1 ½ dl sokeria

Laita vesi ja sokeri kiehumaan. Lisää raparperit ja mansikat ja anna kiehua n. 10 minuuttia jotta nesteet hiukan haihtuvat. Valmista sillä aikaa pohjataikina.

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita pohjan päälle mansikka-raparperiseos. Valmista päälle tuleva muruseos.

Muruseos:
50 g voita
½ dl sokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 rkl korppujauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeän voin sekaan muut ainekset. Ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 30 keskitasolla minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti