Kakkupohja:
8 kananmunaa2½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Täyte:
n. 2 dl mansikkahilloa
1 prk Flora vispiä
vaniljasokeria
Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Soseuta hilloa hiukan sauvasekoittimella, että ei jää sellaisia mansikan palasia ja sekoita se kerman sekaan.
Päällinen:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
Flora vispiä vaahdotettuna ja osaksi pastaväreillä värjättynä.
Laita kerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Tee testi onko kinuski valmista: laita lasiin kylmää vettä ja tiputa sinne tippa kinuskia, jos tippa pysyi ehjänä niin valmista tuli, jos taas tippa hajoaa niin jatka keittämistä.
Koriste tilattu Ullanunelmasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti