sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Daim-kakku

Tämä on ohje on täältä. Näitä kakkuja löytyi monta eri versiota mutta tämä kuullosti hyvältä joten pakko oli kokeilla. Kakun päällä oleva suklaanalle oli osa tyttäreni saamasta nimipäivälahjasta, se oli niin ihana ja onhan tuo ystävänpäivä kohta ovella niin pakko oli tehdä sydänkakku johon päätin lainata nallea koristeeksi. Kakun aloittamisen jälkeen sai suklaanalle mennä sinne minne kuuluukin eli tyttäreni suuhun popsittavaksi.


Pohja:
10 kpl Digestive-keksejä
70 g sulatettua margariinia

Täyte:
400 g tuorejuustoa
3 ½ dl Flora vispiä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl vettä
3 tl sitruunamehua
3 isoa Daim-patukkaa

Murskaa keksit kaulimella hienoksi muruksi ja lisää sulatettu margariini sekaan. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle, älä laita liian tiiviiksi muuten siitä tulee vaikeasti leikattava. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Daim-patukat veitsellä karkeaksi rouheeksi. Jätä muutama pala koristeluun.
Vaahdota FloraVispi ja lisää sokerit. Lisää tuorejuusto ja daim-rouhe.
Kuumenna vesitilkka ja liuota liuonneet liivatelehdet siihen. Lisää sitruunamehu. Kaada seos irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti