7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Mustikkatäyte:
2 ½ dl mansikkakermaa
2 ½ dl mustikoita
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mustikat sekä vaniljakreemijauhe.
Kostutus: Spite
Sitruunatäyte:
2 dl Flora vispiä
1 prk sitruunarahkavalmistetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
Vatkaa kerma vaadoksi ja lisää muut ainekset.
Päällinen:
130 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
Sulata suklaa esim. mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lämmitä kerma kuumaksi, ei kiehuvaksi. Sekoita suklaa kerman sekaan ja sekoita niin kauan että tulee tasaista. Kaada kakun päälle.
Pursotukset tehty mansikkakermalla ja koristeet sokerimassasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti