torstai 8. maaliskuuta 2012

Wienerpitko

Löysin ohjeen wienerpitkosta ja pakko oli heti kokeilla. Ohjeessa oli kyllä tehty taikina itse mutta minä päätin tehdä sen helpoimman kautta ja käyttää valmiita pakasteen voitaikinalevyjä. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä parempi käyttää sitä isoa taikinalevyä eikä näitä pieniä, vaikka sain nämä pienet levyt liitettyä yhteen niin silti ne hiukan aukesivat uunissa.



3 kpl voitaikinalevyjä
appelsiinimarmeladia ( tai jotain muuta uunin kestävää marmeladia)

½ dl vaniljakreemijauhetta
1 ½ dl vettä

voitelu kananmunalla

Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
tilkka vettä
karamelliväriä

Kauli taikinalevyt yhteen niin että niistä tulee 20cm x 30cm. Laita marmeladia pitkille reunoille sormen paksuinen alue. Kääri taikina molemmilta reunoilta marmeladin päälle kohti keskustaa niin että keskelle jää sentin rako. Valmista vaniljakreemi sekoittamalla vaniljakreemijauhe veden sekaan. Täytä taikinan rako kreemillä. Paista uunissa alatasolla  225 asteessa 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus ja valuta se raidoiksi jäähtyneen wienerpitkon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti