Pakkohan se oli tehdä pieni mansikkakakku ensimmäisistä omista kypsistä mansikoista.
3 kananmunaa
sokeria yhtä paljon kuin munia
vehnäjauhoja 3/4 + perunajauhoja 1/4 jotta yhtä paljon kuin munia
½ tl leivinjauhetta
Ota kaksi samankokoista kippoa mistä näkyy läpi. Riko munat toiseen kippoon ja sokeria toiseen, katso että molempia yhtä paljon. Kaada sokeri vatkausastiaan ja anna munien vielä olla. Laita seuraavaksi vehnäjauhot ja perunajauhot tyhjennettyyn kippoon ja katso taas että yhtä paljon munien kanssa. Laita jauhoihin vielä leivinjauhe. Nyt voit kaataa munat sokerin päälle vatkausastiaan ja vatkata ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota pieni kakkuvuoka (halkaisija 18 cm) ja kaada taikina siihen. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla n. 25 minuuttia.
Kostutus:
2 dl mansikkamehua
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl mansikkahilloa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen soseutettu mansikkahillo.
Pursotukset tehty Flora vispillä (2,5 dl) ja päällä tuoreita mansikoita.
ihan hyvä resepti. tein tällä reseptillä äitienpäivä kakun äidille,toivottavasti maistuu ;)
VastaaPoistaOlen usein tehnyt kakun tällä täytteellä ja tosi moni on kehunut tätä, toivottavasti maistuu myös äidillesi. :)
Poista