sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Sokerikakkupohjan teko

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Ohje kopioitu suoraan Kinuskikissalta.

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min
Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl
00aa.JPG
1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

2. Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
3. Riko munat toiseen lasiin.
4. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

5. Kaada sokeri kulhoon.

6. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.


7. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

8. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

9. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).


10. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Joudut todennäköisesti laittamaan päälle tina- tai leivinpaperin pinnan tummumisen takia. Yritä kuitenkin odottaa 15-20 minuuttia, jotta pohja olisi hieman kypsynyt eikä lässähtäisi uunin avaamisesta niin helposti.
11. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti