lauantai 27. lokakuuta 2012

Sitruunatorttu



Tämän ohjeen löysin Leivotaan-lehdestä. Sitruunainen kuivakakku, välissä sitruunakreemi ja päällä tuorejuustokuorrutus, oli kyllä todella hyvää.

Kakku:
2 munaa
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin mehu
150 g voita

Sitruunakreemi:
1 sitruunan kuori ja mehu
1 ½ dl sokeria
3 munaa
2 rkl kylmää voita

Kuorrutus:
50 g voita
200 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 limetin mehu

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä raastettu sitruunan kuori vuorotellen sulatetun voin kanssa. Lisää viimeiseksi sitruunan ja appelsiinin mehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 22cm. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita sitruunan kuori ja-mehu, sokeri ja munat teräskulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita kreemiä kunnes se paksuuntuu, mutta älä anna sen kiehua. Ota kulho pois vesikattilan päältä. Lisää joukkoon voi ja sekoita samalla rivakasti. Anna jäähtyä.

Leikkaa kakku leveyssuunnassa kahtia. Levitä sitruunakreemi torttupohjan päälle ja nosta toinen puolisko kanneksi.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset jämäkäksi mutta ilmavaksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele suklaarouheella ja limettiviipaleilla. Säilytä kakkua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti