keskiviikko 12. joulukuuta 2012

New Yorkin juustokakku



Ohje on otettu joulukuun ruokapirkka-lehdestä.

175 g kaurakeksejä
50 g voita

2 prk sitruunarahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
½ dl perunajauhoja

1 prk kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Hienonna keksit pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle.
Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja perunajauho keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.
Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta kun kakku on jäähtynyt kunnolla. Piirakan voisi tarjota vaikka mansikkakastikkeen kera mutta meni se näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti