maanantai 24. kesäkuuta 2013

Raparperi-vaniljakääretorttu



4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 asteessa keskitasolla n. 6 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Täyte:
4-6 raparperin vartta (riippuu varren koosta)
1 dl sokeria
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa

Keitä pilkottuja raparpereja sokerin kanssa tilkassa vettä niin että ne muuttuvat soseeksi, anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka. Levitä raparperisose jäähtyneen pohjan päälle ja sen päälle vaniljakerma. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti