keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Isänpäiväkakku 2013



7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon sekaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina siihen ja paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Kostutus:
3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
n.300 g Lemon curdia
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
1 ps Tutti Frutti-crushia

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljarahka ja tutti frutti-crush. Laita kostutetun pohjan päälle ensin ohut kerron lemon curdia ja sitten puolet vaahdosta. Toista sama toisessa välissä. Tutti Frutti-crush sulaa täytteen sekaan jos antaa kakun maustua yön yli ennen päällystämistä.

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
nokare voita

Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri ja keitä sekoittamatta n. 5-10 minuuttia.Tee tippatesti eli laita lasiin kylmää vettä ja tiputa tippa kinuskia lasiin. Jos tippa jähmettyy heti palloksi niin kinuski on valmista ja jos tippa leviää lasiin niin keitä vielä hetki. Lisää valmiiseen kinuskiin nokare voita kiiltoa antamaan. Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Kukka ja lehdet tehty sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti