maanantai 12. toukokuuta 2014

Ylioppilaslakkikakku (harjoituskakku)



Piti tehdä harjoituskakku ennen oikeita juhlia. Sen verran viisastuin, että päällinen pitää jättää puolet paksummaksi, lippaa hiukan leveämmäksi sekä korkeammaksi ja lyyra tässä kakussa hiukan liian suuri. Eiköhän seuraava kakku onnistu hiukan paremmin.

3 munaa
yhtä paljon sokeria kuin munia
yhtä paljon vehnäjauhoja+ perunajauhoja kuin munia
1 tl leivinjauhetta

Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle leivinjauhe ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm). Paista kakkua 175 asteessa alatasolla n. 30 minuuttia.

Kostutukseen appelsiinituoremehua

Täyte:
1 prk Flora vispiä
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
150 g vadelmia
150 g maitosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen vadelmat sekä tomusokeri ja toiseen sulatettu suklaa.

Päälliseen käytetty sokerimassaa sekä kick-patukoita käytetty mustaan osaan. Lyyra tehty sokerimassasta ja päälle sivelin kultajauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti