lauantai 2. toukokuuta 2015

Pikkumyy-kakku


Gluteeniton kakku. Tämä kakku oli taas vaihteeksi sellainen epäonnenkakku mutta sain sen onneksi valmiiksi. Ongelmia oli pohjan, täytteen ja päällisen kanssa. Onneksi noilla kukilla voi aina paikkailla reikiä. Peloistani huolimatta sain siitä hyvää palautetta.

7 munaa
2½ dl sokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
1 ½ dl vettä
1 rkl tomusokeria

Täyte:
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl maitoa
2 keltuaista
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

300 g vadelmia

1 dl hillosokeria

Kuorrutus:
500 g vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria

Valmista vadelmahilloa jo edellisenä päivänä jos mahdollista. Laita vadelmat ja hillosokeri kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia. 


Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää maito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee kunnolla. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli.

Sekoita kostuke sitruunamehusta, vedestä ja tomusokerista.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet vadelmahillosta ja vaniljakreemiä. Toista sama toisessa välissä. Vaniljakreemiä jää jonkun verran yli kun ohje on otettu prinsessakakun täytteestä enkä viitsinyt alkaa pienentämään sitä.

Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen marsipaani reunoilta pois. 


Kukat ja kuva tehty sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti