sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Marianne-mansikkakakku



Kakkupohja:
7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 26cm). Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Kostutus:
2-3 dl mansikkamehua

Täyte:
300 g mansikoita
1 dl hillosokeria

Laita kattilaan mansikat ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta mansikat soseeksi. Anna jäähtyä.

3 ½ dl Flora vispiä
1 ps marianne-crushia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää marianne-crush.

Laita kostutetun pohjan päälle ensin puolet mansikkahillosta ja sitten puolet mariannevaahdosta. Toista sama toisessa välissä.

Päällinen:
130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita lopuksi sekaan vielä nokare voita kiiltoa antamaan. Kaada kuorrute kakun päälle.

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti