perjantai 26. kesäkuuta 2015

Juhannuskakku



6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munia ja sokeria n. 6 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista alatasolle 175 asteessa 35min.

Kostutus mansikkamehulla

Täyte:
Mansikka-raparperiseos:
n.250 g raparperia
n.200 g mansikoita
1 dl vettä
1 ½ dl sokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 10 minuuttia jotta nesteet hiukan haihtuvat. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä jotta sose ehtii hiukan kiinteytyä.

Vaniljavaahto:
1 prk Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä sokeri.

Laita kostutetun kakun väliin ensin puolet mansikka-raparperisoseesta ja sen päälle puolet vaniljavaahdosta. Toista sama toisessa välissä.

Päällinen:
mansikoita
mansikkamehusta tehty kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti