lauantai 16. toukokuuta 2015

Ristiäiskakku



6 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24cm) gluteenittomilla jauhoilla. Paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Kostutus vaniljamaidolla (maitoa 2dl + 2tl vaniljasokeri)

Sitruunakiisseli ja vaniljakermarahka:

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua
3 keltuaista
75 g margariinia tai voita

Sekoita kaikki ainekset kattilaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Laita kattila liedellä ja sekoita vispilällä koko ajan niin kauan että seos sakenee kunnolla. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Kerma-vaniljarahka:
4 dl Flora Vispiä
2 prk vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Laita molempia täytteitä päällekkäin kumpaankin väliin.

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria

Koristeet tehty sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti