tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sitruunakieppupullat 35 kpl



Ohjeen löysin Makuja-sivustolta ja kuullosti niin herkullisilta, että päätin kokeilla. Epäilin ensin, että miten mahtaa pullan kieputus onnistua, kun tulee tuollainen täyte mutta täyte olikin melko kiinteää joten ei tuottanut vaikeuksia.

Pullataikina:
5 dl maitoa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
2 kananmunaa
reilu 1,5 l vehnäjauhoja
250 g pehmeää voita

Täyte:
150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
2 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
250 g maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori

Viimeistelyyn:
voisulaa
hienoa sokeria

Yhdistä taikinanesteeseen suola, sokeri, kardemumma. Lisää joukkoon hiiva yhdessä pienen jauhomäärän kanssa. Lisää kananmunat ja reilu puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää pehmitetty voi ja vaivaa se taikinan sekaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita 2 ½ rkl vaniljakreemijauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen. Anna turvota hetki. Vatkaa voi, tomusokeri ja ½ dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.

Kauli pullataikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy ja levitä täytettä päälle. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja. Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Nostata pullat liinan alla puolisen tuntia. Paista n. 210 asteessa 12-15 minuuttia.

Voitele kuumat pullat voisulalla ja pyöräytä pinta hienossa sokerissa vaikka esim.pihtejä apuna käyttäen.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Traktorikakku



Ensimmäistä kertaa tein kakkupohjan gluteenittomista jauhoista. Pelkäsin, että miten mahtaa kakkupohja onnistua mutta siitähän tuli todella kuohkea.

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhoita kakkuvuoka (halkaisija 24cm). Vuoan jauhoittaminen siis gluteenittomilla jauhoilla. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.

Kostutus appelsiinimehulla

Täyte1:
1 prk Flora vispiä
200 g appelsiinituorejuustoa

Täyte2:
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa

Kuva muotoiltu sokerimassasta joka värjätty pastaväreillä.

Pursotukset:
4 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
sinistä pastaväriä

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Appelsiinibrownies n. 15 kpl



150 g tummaa suklaata
150 g voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori
1 dl appelsiinimehua

Pinnalle:
8 palaa sulatettua suklaata

Voitele ja korppujauhota laakea uunivuoka (23x 30cm). Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää muut ainekset kierrevatkaimella/puulastalla sekoittaen, kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele sulatetulla suklaalla.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Heppakakku



Tämä kakku oli tyttöni 3-v. synttärikakku. Ajattelin, että vadelma ja passion kuullostaa hyvältä yhdistelmältä ja päätin kokeilla. Tulos oli hiukan pettymys, kun en saanut tuota passionia maistumaan. Ohjetta pitäisi muuttaa sen verran, että jos kaupasta saa passionmehua niin voisi ehkä käyttää sitä ja jotta vaahdosta ei tule liian löysä niin voisi laittaa vähän vaniljakreemijauhetta sekaan. Kirjoitan tähän nyt sen ohjeen millä itse kakun tein, kun en tiedä tarkkoja määriä tuohon korjausehdotukseen.

7 munan kakkupohja

Vadelma-ja passionmousse:
1 prk Flora vispiä
200 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

200 g vadelmia
6 passionhedelmää
5 liivatelehteä

Kostutukseen vaniljamaitoa ( maitoa 2 dl + 1 tl vaniljasokeria)

Pursotukset:
5 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuva tehty sokerimassasta, joka värjätty pastaväreillä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokerit vaahdoksi ja sekoita vaahdot keskenään. Jaa vaahto kahteen osaan.
Sekoita toiseen soseutetut vadelmat ja toiseen passiohedelmistä puristettu mehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Lämmitä ½ dl vettä kiuhuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Valuta liivatenestettä molempiin vaahtoihin yhtä paljon koko ajan sekoittaen.

torstai 14. maaliskuuta 2013

Pizzapullat n. 25 kpl




25 g voita
2 ½ dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 muna
n. 6-7 dl vehnäjauhoja


Täyte:
ketsuppia
400 g jauhelihaa
100 g sipulia
3 rkl Creme Bonjour Cusine valkosipuli+yrtit
100 g kinkkusuikaleita
mausteita esim. grillimaustetta, valkosipulia, valkopippuria, tabascoa, maustepippuria
2 dl juustoraastetta
oreganoa

Voiteluun:
1 muna
juustoraastetta
oreganoa

Sulata voi. Lisää maito ja lämmitä neste +42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja muna. Sekoita hiiva pieneen jauhomäärään  ja lisää se nesteeseen. Lisää loputkin jauhot ja alusta tasaiseksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla esim. mikrossa n. 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte.

Paista jauheliha ja sipuli. Lisää pannulle creme bonjour ja mausteet. Lisää pannulle vielä kinkkusuikaleet ja sekoita sekaisin.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa hiukan ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä ketsuppia taikinan päälle ja kaada jauheliha-kinkkuseos sen päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja oreganoa. Rullaa levy rullaksi kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta n. 2cm paksuisia palasia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota niitä leivinliinan alla n. 20 minuuttia. Voitele pizzapullat munalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia.