tiistai 1. helmikuuta 2011

Jauheliha-piirakkaneliöt 20 kpl


Taikina:
2 ½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl porkkanaraastetta
1 rkl siirappia
n. ½ tl suolaa
n. 7 dl sämpyläjauhoja
½ dl öljyä

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
mausteita oman maun mukaan
1 ½ dl maustekurkkukuutioita
2 dl juustoraastetta

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
Kaurahiutaleita

Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Lisää siirappi, suola, hiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Valmista sillä aikaa täyte.

Paista jauheliha ja sipulit. Mausta haluamillasi mausteilla. Lisää viimeiseksi maustekurkkukuutiot ja juustoraaste.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikina n. 28x35 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta se pellille leivinpaperin päälle. Merkitse levy taikinapyörällä kevyesti painaen 7x7 cm:n suuruisiksi neliöiksi. Laita jokaiselle neliölle yksi ruokalusikallinen täytettä. Kauli lopputaikinasta saman suuruinen levy ja nosta täytetyn levyn päälle. Painele kansilevy kämmensyrjällä täytteiden välistä kiinni ja leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.
Voitele neliöt munalla ja ripottele pinnalla kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti