maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kahvipullapitkot 4 kpl

Tämä pullataikina on muuten samanlainen kuin tavallinenkin mutta tässä on käytetty nesteenä kahvia. Ohjeen bongasin Ei makeaa mahan täydeltä-blogista. Itse tein tällä kertaa pitkoja mutta voihan siitä tehdä korvapuustejakin.



3 dl vahvaa kahvia ( 2 mitallista per kuppi )
2 dl maitoa
1 kananmuna
2 ½ dl sokeria ( hiukan enemmän kahvin takia )
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
13-14 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita

Täyte:
100 g voita
kanelia
sokeria


Lisää lämpöisen nesteen joukkoon suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja hiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää alustuksen loppupuolella sulatettu rasva. Jätä taikina kohoamaan liinalla peitettynä n. 45min. Kohoaa vähän hitaammin kuin tavallinen pullataikina.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja lisää pehmeää voita, sokeria ja kanelia. Kääri rullaksi ja muotoile taikinasta haluamiasi pullia tai pitkoja. Paista pitkoja 200 asteessa keskitasolla 20 minuuttia ja korvapuusteja 225 astessa n.12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti