sunnuntai 11. syyskuuta 2011
Bostonkakku
Peruspullataikina:
2 ½ dl maitoa
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
Väliin:
voita
kanelia
sokeria
Koristelu:
n. 2 dl tomusokeria
1-2 tl vettä
karamelliväriä
Lämmitä maito +42 asteiseksi. Sekoita maidon sekaan suola, sokeri, kardemumma, muna ja hiiva sekoitettuna pieneen jauhomäärään. Lisää loput jauhot ja rasva. Anna taikinan kohota ½ tuntia.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä siihen pehmeää voita, kanelia ja sokeria. Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 5cm kokoisia palasia. Laita palat leikkauspinta ylöspäin voideltuun vuokaan. Anna kohota vuoassa n. 20 minuuttia. Voitele pullat ja paista alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Sekoita tomusokerin sekaan vesi ja karamelliväri. Valuta lusikalla haluamallasi tavalla jäähtyneen bostonkakun päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti