lauantai 2. maaliskuuta 2013

Vadelmaleivokset 16 kpl



Ohje kopioitu suoraan Pirkka-lehdestä.

200 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
400 g vadelmia

Täyte ja kuorrutus:
n. 1 dl vadelmahilloa
360 g (2 x180g) appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 prk maitorahkaa
koristeeksi suklaasydämiä

Sulata rasva. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ennen kuin avaat vadelmapussit, murskaa jäisiä vadelmia pienemmiksi kämmenen alla pöytää vasten. Ripottele jäiset vadelmat taikinan päälle ja paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi. Levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahillo ohueksi kerrokseksi.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon maitorahka. Levitä puolet massasta varovasti vadelmahillon päälle. Nosta toinen pohjalevyn puolikas nurinperin täytteen päälle. Näin saat leivoksiin sileän pinnan. Levitä loput tuorejuustotäytteestä tasaisesti leivosten pintaan.
Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat suoriksi ja paloittele 16 osaan. Voit puhdistaa veitsen välillä, niin leivosten pinta pysyy kauniina. Laita jokaisen palan päälle suklaasydämiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti