keskiviikko 5. helmikuuta 2014
Runebergin torttu 15kpl
200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl piparinmuruja
2 tl kardemummaa
½ tl manteliuutetta
1 tl soodaa
2 dl kermaa
Päälle:
Vadelmahilloa
2dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
punaista elintarvikeväriä
2-3 tl vettä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joihin on laitettu myös manteliuute. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita taikina pinnoitettuun vuokaan (18cmx28cm), ei tarvitse voidella sillä taíkina on niin rasvaista että se ei tartu kiinni. Paista 200 asteessa keskitasolla 15 minuuttia. Ota jäähtynyt torttu pois vuoasta.
Jaa taikina 15 osaan ja laita jokaisen palan keskelle nokare vadelmahilloa. Tee sokerivesikuorrutus ja laita sitä hillon ympärille.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti