keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergin torttu 15kpl



200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl piparinmuruja
2 tl kardemummaa
½ tl manteliuutetta
1 tl soodaa
2 dl kermaa

Päälle:
Vadelmahilloa

2dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
punaista elintarvikeväriä
2-3 tl vettä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joihin on laitettu myös manteliuute. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita taikina pinnoitettuun vuokaan (18cmx28cm), ei tarvitse voidella sillä taíkina on niin rasvaista että se ei tartu kiinni. Paista 200 asteessa  keskitasolla 15 minuuttia. Ota jäähtynyt torttu pois vuoasta.
Jaa taikina 15 osaan ja laita jokaisen palan keskelle nokare vadelmahilloa. Tee sokerivesikuorrutus ja laita sitä hillon ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti