sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Rakettikakku



Kakku on gluteeniton.

Pohja:
5 munaa
2½ dl sokeria
1 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele sekä jauhota gluteenittomilla jauhoilla irtopohjavuoka jonka halkaisija on 24cm. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla 35 minuuttia.

Mansikkatäyte:
2½ dl mansikkakermaa
1 dl mansikkahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hillo sekaan.

Vaniljatäyte:
2 dl Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka.

Kostutukseen käytin mansikkamehua.

Pursotukset:
3 dl Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Päällinen tehty sokerimassasta jota olen värjännyt pastaväreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti