sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ylioppilaskakku



12 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota iso uunivuoka (n.35cmx26cm). Kaada taikina vuokaan ja
paista 175 asteessa alatasolla n. 40 minuuttia.

Kostutukseen vadelmamehua

Vadelmamousse:
2 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g vadelmia
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää vadelmat vatkaamalla, jotta vadelmat menevät rikki. Lisää vaniljakreemijauhetta, jos täyte jää liian löysäksi.

Kinuski:
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
nokare voita

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua sekoittamatta n.10-15 minuuttia. Kinuskin paksuunnuttua tee tippatesti. Laita lasiin kylmää vettä ja tiputa tippa kinuskia ja katso jos kinuski jämähtää heti palloksi niin siinä tapauksessa kinuski on valmista. Jos kinuski leviää veteen niin jatka keittämistä ja tee testi hetken kuluttua uudelleen. Laita valmiiseen kinuskiin nokare voita kiiltoa antamaan.

Pursotukset:
7½ dl Flora vispiä
3 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Koristeet tehty sokerimassasta jotka värjätty pastaväreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti