maanantai 9. helmikuuta 2015

Mansikka-limettikakku



6 munaa
3 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24cm). Paista kakkua 175 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia.

Mansikkahillo:
500g mansikoita
250g hillosokeria

Valmista hillo jo edellisenä päivänä hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan.

Kostutus:
3 dl Spriteä
1 limetin mehu

Limetti-vaniljakreemi:
1 vaniljatanko
1 limetin kuori
2½ dl maitoa

3/4 dl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
3 keltuaista
3 dl Flora vispiä

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Pese limetti ja raasta sen kuori. Laita vaniljansiemenet, limetin kuori sekä maito kattilaan ja lämmitä.
Sekoita kulhossa sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kaada lämmin limetti-vaniljamaito niiden sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kypsennä kunnes sakenee. Anna jäähtyä. Sekoita kreemiä hiukan vispilällä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovaisesti kreemi vaahdon joukkoon.

Kuorrutus:
3 dl Flora vispiä
400g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä tomusokeri. Levitä kakun päälle ja koristele limetillä/mansikoilla makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti