maanantai 9. helmikuuta 2015

Runebergintorttu 12 kpl




200g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
100g mantelia hienoksi hakattuna
2 dl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa

Kostutukseen:
punssia+sokerivettä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa. Laita taikina voideltuihin muffinssipellin koloihin. Paista 225 asteessa keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa muffinssit.
Kostuta punssisokerivedellä, 1-2rkl/torttu.

Päälle:
vadelmahilloa
tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunamehua

Sekoita tomusokerista ja pienestä tilkasta vettä paksu "tahna". Laita kumotun tortun päälle nokare hilloa ja pursota kuorrutusta hillon ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti