lauantai 16. toukokuuta 2015

Suklaa-appelsiinikakku



Kakku on gluteeniton.

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24cm) gluteenittomilla jauhoilla. Paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Kostutus:
n.2 dl appelsiinitäysmehua

Täyte:
n.4 dl appelsiinimarmeladia
4 dl Flora vispiä
2 pkt Pirkka appelsiinituorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan appelsiinituorejuusto.

Laita kostutetun pohjan päälle ensin ohut kerros marmeladia ja sen päälle appelsiinikermaa.

Pursotukset suklaamoussella:
4 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 levy Fazerin sinistä suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa astiassa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Lisää viimeiseksi sulatettu suklaa.

Koristeet tehty sokerimassasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti