lauantai 24. lokakuuta 2015

Lakritsitäytekakku



7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 7 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.

Kostutus:
3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl Flora vispiä
1 dl muscovadosokeria
1 levy (100g) Dumle-täytesuklaata
1 levy (100g) salmiakkatäytesuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muscovadosokeri. Pilko suklaat veitsellä pieneksi. Jaa vaahto kahtia ja sekoita toiseen dumlesuklaa ja toiseen salmiakkisuklaa.

Päällinen lakritsikinuskia:
8 Kick-patukkaa
1 ½ dl kermaa

Laita kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Tiputa tippa lakritsikinuskia kylmään veteen ja jos pysyy kiinteänä pallona niin valmista, muuten jatka keittämistä. Kaada valmis lakritsikinuski kylmän kakun päälle.

Pursotukset:

6 dl Flora vispiä
3 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Kukat tehty värjätystä sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti