lauantai 24. lokakuuta 2015
Lakritsitäytekakku
7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 7 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Kostutus:
3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 dl Flora vispiä
1 dl muscovadosokeria
1 levy (100g) Dumle-täytesuklaata
1 levy (100g) salmiakkatäytesuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muscovadosokeri. Pilko suklaat veitsellä pieneksi. Jaa vaahto kahtia ja sekoita toiseen dumlesuklaa ja toiseen salmiakkisuklaa.
Päällinen lakritsikinuskia:
8 Kick-patukkaa
1 ½ dl kermaa
Laita kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Tiputa tippa lakritsikinuskia kylmään veteen ja jos pysyy kiinteänä pallona niin valmista, muuten jatka keittämistä. Kaada valmis lakritsikinuski kylmän kakun päälle.
Pursotukset:
6 dl Flora vispiä
3 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
Kukat tehty värjätystä sokerimassasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti