lauantai 17. lokakuuta 2015
Syksykakku
7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, noin 7 minuutin ajan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alatasolla 40 minuuttia.
Kostutus:
3dl maitoa
3tl vaniljasokeria
Täyte:
4 dl Flora vispiä
200g vaniljatuorejuustoa
1-2 banaania viipaleina
n.300g mansikoita soseeksi
1rkl sitruunamehua
1tl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Laita ensimmäiseen väliin mansikkasosetta ja puolet vaniljakermasta. Toiseen väliin laita ensin vaniljakerma ja sen päälle viipaloidut banaanit. Sekoita sitruunamehu ja sokeri sekaisin ja laita esim.pullasudilla banaanien päälle tummentumisen estämiseksi.
Kinuskipäällinen:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
nokare voita
Keitä kattilassa niin kauan että seos sakenee eli noin 10 minuuttia. Tiputa tippa kinuskia lasilliseen kylmää vettä ja jos tippa hajoaa niin keitä lisää mutta jos pysyy pallona niin kinuski on valmista. Lisää nokare voita kiiltoa antamaan.
Pursotukset:
6 dl Flora vispiä
3 rkl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
Koristeet tehty pastaväreillä värjätyllä sokerimassalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti