sunnuntai 25. lokakuuta 2015
Yrttinen parmankinkkupiiras
Tämän hyväksi todetun ohjeen löysin Hellapoliisin blogista. Hiukan muutin alkuperäistä.
Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
80 g ilmakuivattua kinkkua
6 aurinkokuivattua tomaattia (tulinen) silputtuna
200 g paprika-chilituorejuustoa
1 dl kermaa
100 g juustoraastetta
2 munaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. ½ tl yrttitarhan mausteseosta
½-1 dl basilikaa silputtuna
Sekoita voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja ripaus suolaa.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paloittele kinkku esipaistetun piiraspohjan päälle.
Hienonna sekaan myös aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoita paprika-chilituorejuusto, kerma, juustoraaste, munat, hienonnettu valkosipulinkynsi, yrttitarhan mausteseos ja basilikasilppu.
Kaada seos piirasvuokaan.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, tämä on taatusti hyvää! :)
VastaaPoista